Locaties

De bidden&vasten conferenties worden door heel Nederland georganiseerd. Meestal in samenwerking met een lokale kerk. Benieuwd waar we dit jaar onze conferenties organiseren?
Onderstaand vind je al onze locaties.

BIDDEN & VASTEN Alkmaar
Wanneer: 26 oktober t/m 1 november 2024 
Begint: 10.30uur zaterdag 26 oktober
Eindigt: 18.00uur vrijdag 1 november
Kosten: €35,- per persoon
Locatie: City Light Alkmaar, Helderseweg 32 in Alkmaar

BIDDEN & VASTEN Sneek
Wanneer: 4 t/m 10 januari 2025
Begint: 10.30uur zaterdag 4 januari
Eindigt: 18.00uur vrijdag 10 januari
Kosten: €35,- per persoon
Locatie: Evangelische Gemeente Sneek, Smidsstraat 8, Sneek

Waarom Bidden&Vasten?

God vraagt van ons een bovennatuurlijk leven. In Markus 16 lees je wat dat onder meer inhoudt: het evangelie vertellen, gebonden mensen bevrijden, zieken genezen,  spreken in tongen. Uit onszelf kunnen we dat nooit, maar bidden en vasten zet de kracht van de Heilige Geest vrij in je leven, waardoor we kunnen gaan doen wat Jezus van ons vraagt. Verder kan er een specifieke aanleiding zijn, bijvoorbeeld ziekte of verslaving, een huwelijkscrisis, of een andere nood in je eigen leven of je omgeving. Door bidden en vasten nodig je God uit om hier verandering in te brengen, en voor Hem is niets onmogelijk! Voor meer informatie over het ontstaan van bidden&vasten kijk bij ‘over ons’.

Programma

Het programma van de bidden&vasten conferentie bestaat uit verschillende sessies die elkaar afwisselen: worship, onderwijs en gebed. Iedere dag start het programma om 10.00uur en eindigt tussen 21.00/22.00uur. Er is veel tijd voor lofprijs en aanbidding en daarnaast geeft Herman Boon iedere dag onderwijs uit de bijbel over gebed, vasten, geestelijke strijd, het opbouwen van je gebedsleven, enzovoort. Natuurlijk nemen we veel tijd om samen te bidden en om het onderwijs in praktijk te brengen. Ook nemen we veel tijd om bij God te zijn, Hem te zoeken en zijn stem te (leren) verstaan.

Kosten

De bidden&vasten conferentie kost totaal maar €35,-. Hiervoor krijg je onderwijs,  worshipsessies en gebedsessies. Ook ontvang je een reader met studiemateriaal en een aantekeningenschrift met pen. Daarnaast kun je in de pauze gebruik maken van verschillende soorten thee, bouillon en vruchtensappen. Verder worden er twee collectes opgehaald, waarvan één voor de bediening van Herman Boon en de andere om de muzikanten en de gastgemeente te zegenen. Je bent uiteraard helemaal vrij om te bepalen of je iets aan deze collecte wilt bijdragen. Voor overnachting tijdens de conferentie dien je zelf te zorgen.
Wanneer je om wat voor reden dan ook besluit of moet besluiten om je aanmelding te annuleren krijg je de inschrijfkosten helaas niet terug.

Veelgestelde vragen

Verzorgen jullie ook slaapplekken?
Nee, wij voorzien niet in slaapplekken. Het is de bedoeling dat je zelf op zoek gaat naar een slaapplek/accommodatie. Tip: bekijk eens of er een camping of bed&breakfast in de buurt is.

Van wie gaat de bidden&vasten conferentie uit? Is het van een bepaalde kerk?
De bidden&vasten conferenties zijn niet aan een bepaalde kerk verbonden, maar worden georganiseerd vanuit Herman Boon ministries, zie www.hermanboon.nl
De conferentie is open voor christenen uit allerlei soorten kerken. Of je nu protestants bent, katholiek, evangelisch, baptist, of welke kerkelijke achtergrond je ook hebt, je bent welkom!

Kun je wel zolang zonder eten?
Ja, dat kan. Een mens kan maximaal veertig dagen zonder eten, zolang je maar voldoende drinkt. Daar zorgen we dan ook voor. Je hongergevoel duurt maximaal drie dagen, en daarna kom je in een ander soort  dimensie. Je bent veel scherper, denkt helderder en bent veel gevoeliger voor de Heilige Geest. Als je voor het eerst zo’n langere periode vast kun je last krijgen van hoofdpijn, maar dat is meestal al na een dag voorbij. We bidden er ook voor, dus het kan ook zo zijn dat je er direct geen last meer van hebt. De meeste mensen die zeggen na onze conferentie: dat niet eten is me echt heel erg mee gevallen!

Voor welke leeftijd is de conferentie?
De bidden&vasten conferentie is voor christenen van alle leeftijden. De jongste deelnemer ooit was 13 jaar en de oudste was 86!

Mag je ook één dag (of een paar dagen) komen?
Helaas is het niet mogelijk om maar 1 dag te komen. Het onderwijs in de conferentie heeft namelijk een bepaalde opbouw, waar je anders zomaar midden in valt. Je kunt om die reden dan ook instromen tot en met de eerste zondag van de conferentie. Mocht je niet de hele conferentie kunnen komen dan raden we je aan om de eerste vier dagen te komen, waarna je altijd nog kunt kijken of je toch nog langer wilt blijven. Maar gewoon de hele conferentie meedoen, dat is echt het allerbeste!

Kun je ook meedoen als je medicijnen gebruikt?
Ja, dat kan. Bij gebruik van medicijnen raden we je wel aan vooraf overleg te plegen met je arts. Ook zeggen we op voorhand dat als je wenst te stoppen met medicijnen je dit alléén doet in overleg met je arts. Daarnaast zijn er mensen die bijvoorbeeld vanwege suikerziekte regelmatig iets moeten eten. Deze mensen adviseren we dan ook om tussendoor (sober) te eten. Je blijft op die manier toch in de sfeer van het vasten.

Ik ben zwanger, kan ik dan ook vasten?
Ja, als je zwanger bent kun je gewoon met de conferentie meedoen. Tijdens je zwangerschap is het wel aan te bevelen regelmatig iets te eten, dit kan je eventueel ook doen in overleg met een arts.

Kan ik mijn kinderen meenemen naar de conferentie?
Nee, we hebben helaas geen kinderopvang, dus je kinderen meenemen is niet mogelijk.

Kan er een bidden&vasten conferentie in mijn gemeente worden gehouden?
Ja, dat kan. Graag zelfs, want alle christenen in Nederland zouden het een keer moeten meemaken! Houd er wel rekening mee dat we een zaal nodig hebben waar minimaal 300 mensen in kunnen. Voor meer info neem contact op met onze coördinator via organisatie@hermanboon.nl